Ndërlidhjet

HAGË


Njëri nga ish- liderët e UCK_së Fatmir Limaj, në ditën e dytë të gjykimit para Tribunalit të Hagës ka thënë se nuk ndjen keqardhje për rolin e tij gjatë luftës në Kosovë dhe ka akuzuar Tribunalin se me cdo kusht dëshiron të kriminalizojë UCK-në.
Fatmir Limaj ka pohuar se në periudhën për të cilën është ngritur aktakuza kundër tij UÇK nuk ka qenë ushtri e organizuar, por guerilë dhe rrjedhimisht përgjegjësia për zhvillimet në terren nuk mund t'u mveshet eprorëve.
Fatmir Limaj gjithashtu ka thënë se është krenar që Kosova ka gjetur rrugëm më të shkurtër drejt lirisë, për të shtuar se Kosova do të dijë të çmojë punën, aktivitetin dhe veprimet e tij.
XS
SM
MD
LG