Ndërlidhjet

NAIROBI


Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkura ka miratuar një rezolutë e cila u kërkon palëve luftarake në Sudan, që t'i japin fund luftës dhe premton se do ofrojë ndihma në zhvillim, nëse ata e nëshkruajnë marrëveshjen e paqes deri më 31 dhjetor.
Përfaqësuesit e qeverisë së Khartumit dhe grupit rebel janë zotuar në një aneks të rezolutës se do nënshkruajnë marrëveshjen e paqes deri në fudn të vitit.
Këshilli i Sigurimit ka miratuar njëzëri rezolutën në Nairobi të Kenisë, në mbledhjen e parë pas 14 vjetësh, që e zhvilloi jashtë selisë qendrore në Nju Jork.
XS
SM
MD
LG