Ndërlidhjet

STOKHOLM


Një studim i ri thotë se më shumë se 800 njerëz në Suedinë Veriore vuajnë nga kanceri si pasojë e aksidentit bërthamor të Çernobilit të vitit 1986, i cili kishte mbuluar edhe atë rajon të Suedisë.
Këto shifra janë shumë më të larta se atë që janë vlerësuar dhe kanë shkaktuar kundërthënie.
Martin Tondel, studiues në Universitetin e Linkopingut që e udhëhoqi studimin, tha se në mes të 22 400 rasteve, 849 mund t'i ngarkohen aksidentit tëë Ukrainës.
XS
SM
MD
LG