Ndërlidhjet

SHARM- EL-SHEIK


Ka përfunduar konferenca ndërkombëtare mbi Irakun në Egjipt, duke shprehur mbështetjen për mbajtjen e zgjedhjeve të përgjithshme më 30 janar. Konferenca gjithashtu e lidhi qëndrueshmërinë e Irakut të pas luftës me zgjidhjen e konfliktit izraelito-palestinez.
Ministri i jashtëm egjiptian, që ishte dhe mikpritësi i konferencës tha se "puna për një Irak të qëndrueshëm është e pandarë nga zgjidhja globale e cështjes palestineze". Nga ana tjetër kreu i Kombeve të Bashkuara, Kofi Annan, i ka vlerësuar zgjedhjet e parapara për 30 janar si një pikë kthese për Irakun.
Annan. Në takim merrnin pjesë përfaqësuesit e qeveris ëirakiane, të vendeve fqnije, si Turqia, irani, Siria vendev të tjera si Rusia e Kina dhe Shtetet e Bashkuara.
XS
SM
MD
LG