Ndërlidhjet

BUKURESHT


OSBE-ja tha se zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare në Rumani "ishin profesionale dhe mjaft të organizuara".
Rezultatet e pjesëshme i japin epërsi të vogël ish komunistëve ndaj partive të qendrës në zgjedhjet e përgjithshme dhe presidenciale.
Byroja Qendrore e Zgjedhjeve tha se nga 50% e votave të numëruara, Sodialdemokratët në pushtet kanë fituar 35%, ndërsa alanca e Liberalëve dhe Demokratëve rreth 33%.
Në zgjedhjet presidenciale, kryeministri Adrian Nastase prin me 39%. Kundërshtar i tij në raundin e dytë do të jetë kryebashkiaku i Bukureshtit Traian Basescum, i cili ka marrë 35% të votave.
XS
SM
MD
LG