Ndërlidhjet

BAGDAD


Sekretari i përgjithsëm i Natos, Jap de Hop Shefer e bëri sot një vizitë të papritur në Bagdad. Zoti Shefer mori pjesë në hapjen e qendrës stërvitore ushtarake të natos në Bagdad. Ai tha se prioritet i qeverisë së Irakut dhe i popullit të këtij vendi është trajtimi i forcave të sigurisë. Mëtutje ai u shpreh:
-Ata dështriojnë të jenë, sa më parë që është e mundshme, më pak të cvarur nga të tjerët, më pak të varur nga koalicioni dhe në forcat e tjera ushtarake. Ata dëshriojnë që fatin e vendit të vet ta marrin në duart e veta.
Natoja ka afro 70 instruktorë në Irak dhe po i finalizon planet për zgjerimin e misionit deri në 400 instruktorë.
XS
SM
MD
LG