Ndërlidhjet

KIJEV


Parlamenti i Ukrainës dështoi të miratojë një pako ligjore të reformës zgjedhore të propozuar nga ligjëvënsit opozitarë, sipas së cilës do të sigurohej se zgjedhjet e 26 dhjetorit do të ishin të lira dhe korrekte.
Deputetët e takuan në një seancë të jashtëzakonshme për t'u përgatitur për raundin e ri zgjedhor. Komisioni qendror zgjedhor i Ukrainës ka vendosur që më 26 dhjetor të përsëriten zgjedhjet, pasi që Gjykata Supreme anuloi zgjedhjet e 21 nëntorit dhe urdhëroi votim të ri.
Kryeministri prorus Viktor Yanukovich njoftoi se do të marrë pjesë në zgjedhjet e 26 dhjetorit edhe pse vendimin e Gjykatës e quajti politik.
XS
SM
MD
LG