Ndërlidhjet

PRISHTINË


Qeveria e Kosovës dhe UNMIK-u kanë thënë se është me rëndësi të gjenden rrugët për përfshirjen e serbëve në institucionet e Kosovës, pasi kjo është në vetë interesin e tyre.
Kryeministri Haradinaj tha se në nivelin lokal, serbët janë pjesë përbërëse e disa ministrive, ndësa në nivelin qendror janë duke i vazhduar bisedimet edhe me zotin Ivanoviq, por edhe me liderin e subjektit tjetër të serbëve, Petkoviq.
Këto qëndrime kanë pasuar një deklaratë të djeshme të përfaqësuesit të serbëve të Kosovës Oliver Ivanoviq se nuk do të marrin pjese në institucionet e Kosovës.
XS
SM
MD
LG