Ndërlidhjet

BRUKSEL


Federata Ndërkombëtare e Gazetarëve e shënoi Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut duke shpallur se 2004 ishte viti më vdekjeprurës për gazetarët.
Shifrat e bëra publike tregojnë se sivjet janë vrarë 120 gazetarë dhe punëtorë të mediave, krahasuar me 83 në vitin 2003 dhe 70 në vitin 2002.
Dita e sotme shënohet si Ditë Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut, sepse në 10 dhjetor 1948, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara e miratoi Deklaratën Universale për të Drejtat e Njeriut.
XS
SM
MD
LG