Ndërlidhjet

PRISHTINË


Misioni i OSBE-së në Kosovë, në një raport mbi sistemin e drejtësisë penale në vend, ka vë në dukje mangësi të mëdha të gjyqësorit kosovar.
"Gjykatat ndërkombëtare në Kosovë dështojnë të qartësojnë në mënyrë të duhur vendimet e tyre dhe duket se hezitojnë që të kërkojnë alternativa për të dyshuarit ne paraburgim, që presin gjykimin", thuhet në raport.
Janë kritikuar edhe avokatët mbrojtës, për shkak se shpesh dështojnë t'i përfaqësojnë në mënyrë efektive dhe të veprojnë në interes të klientëve të tyre. Në raport thuhet se ekziston një numër relativisht i vogël i rasteve penale nga trazirat e marsit, ku thuhet se kanë marrë pjesë 51 mijë persona.
XS
SM
MD
LG