Ndërlidhjet

PRISHTINË


Misioni i OSBE-së në Kosovë, në një raport mbi sistemin e drejtësisë penale në vend, ka vë në dukje mangësi të mëdha të gjyqësorit kosovar.
Raporti konkludon se vendimet e gjykatave mbi paraburgimet shumë shpesh janë të arsyetuara në mënyrë të gabuar dhe nuk marrin parasysh aplikimin e masave alternative. Janë kritikuar edhe avokatët mbrojtës, për shkak se shpesh dështojnë t'i përfaqësojnë në mënyrë efektive dhe të veprojnë në interes të klientëve të tyre.
XS
SM
MD
LG