Ndërlidhjet

ANKARA


Kryeministri turk Tajip Erdogan ka shprehur besimin se vendimi që do të marrin liderët e Bashkimit Evropian në samitin e kësaj jave do t'i kënaq pritjet e Turqisë dhe ndjeshmërinë e shteteve tjera:
"Ne kemi përsëritur se nuk do të pranojmë një vendim që nuk bazohet në anëtarësimin e plotë të Turqisë dhe në vend të saj ofron status të vecantë. Nese do të na kërkohej që të përmbushim kushtet e reja që nuk janë të përfshira në kriteret e Kopenhagës, nuk do shkonim në Bruksel", ka thënë Erdogan para parlamentit turk në Ankara.
XS
SM
MD
LG