Ndërlidhjet

BANJA LLUKË


Zyrtarët e qeverisë serbe të Bosnjes kanë thënë se kundërshtojnë zhbërjen e strukturave policore dhe të ministrisë së mbrojtjes, lëvizje kjo e urdhëruar nga përfaqësuesi i Kombeve të Bashkuara në Bosnje Pady Ashdown.
Ashdown shkarkoi 9 zyrtarë serbë të Bosnjes dhe urdhëroi që vitin e ardhshëm ministritë paralele të mbrojtjes në Federaten Kroate dhe Republikën Serbe të zhbëhen dhe aktivitetet e policisë të centralizohen. Kjo lëvizje vjen për shkak të dështimit të autoriteteve për t'i arrestuar të akuzuarit për krime lufte.
XS
SM
MD
LG