Ndërlidhjet

KIJEV


Vetëm një ditë para zgjedhjeve presidenciale në Ukrainë, Gjykata Kushtetuese ka vendosur se disa nga kufizimet e vëna mbi të drejtat e personave të paaftë për të votuar në shtëpi, janë të pavlefshme dhe duhen anuluar.
Përkrahësit e opozitarit Yushchenko kishin kërkuar këto kufizime, për të parandaluar mashtrimet.
Vendimi i gjykates u pranua nga dy kandidatët për presidentë.
XS
SM
MD
LG