Ndërlidhjet

PALE


Paqëruajtësit e NATO-s kanë bastisur objektin e radiostacionit të sërbëve të Bosnjës në pronësi të Sonja Karaxhiq, bijës së të akuzuarit për krime lufte-të arratisurit Radovan Karaxhiq, por se bastisja nuk ka qenë e ndërlidhur me te, thanë zëdhënësit e SFOR-it.
Bastisja ka qenë rutinore me qëllim të përcaktimit nëse stabilimentet shfrytëzoheshin për komunikime ushtarake, si,ç spjeguan zyrtarët e forcës.
Ish lideri i serbëve të Bosnjës, Radovan Karaxhiq kërkohet nga Tribunali i Kombeve të Bashkuara për krime lufte dhe besohet se fshihet në entitetin e serbëve të Bosnjës.
XS
SM
MD
LG