Ndërlidhjet

ANKARA


Parlamenti i Turqisë kaloi një pako reformash demokratike në kuadër të pjekjeve që ta shipe vendin në vijë me normat e Bashkimit Evropian ku synon të bëhet anëtar.
Reformat e miratuara japin mundësinë për ndëshkimin e policëve të akuzuar për torturë, zgjerojnë të drejtat e të arrestuarve dhe të dyshuarve dhe lehtësojnë restriksionet ndaj shtypit, grupeve civile dhe themelatave fetare jo-myslimane.
Duke folur në Parlament, ministri i Drejtësisë, Cemil Cicek ka premtuar se qeveria do të shkojë përpara me përpjekjet për demokratizim.
XS
SM
MD
LG