Ndërlidhjet

PRISHTINË


Kryeministri i Kosovës, Bajram Rexhepi vlerëson se është e “tejkaluar” Rezoluta 1244 e Këshillit të Sigurimit në bazë të së cilës UNMIK-u administron Kosovën dhe duhet të “ndërrohet” ose avancohet sepse po bëhet pengesë për zhvillimin e mëtejshëm.
Në një bisedë për agjencit vendore të lajmeve, kryeministri Bajram Rexhepi ka theksuar se zgjidhja e statusit të Kosovës nuk munë të mbetet “peng” e standadeve që UNMIK-u kërkon të arrihen nga Kosova.
Ai ka shfaqur bindjen se zgjidhja e statusit final të Kosovës është e afërt mbase institucionet e saja po bëhen gjithnjë më efikase dhe funksionale, vetëm një vit nga themelimi të tyre.
XS
SM
MD
LG