Ndërlidhjet

SARAJEVË


Presidenti serb i Bosnjës, Dragan Caviq, ka paraqitur një raport prej 1’614 faqesh, ku tregohej bashkëpunimi i kompanisë serbe të Bosnjës Orao me Irakun në fushën e teknologjisë ushtarake.
Sipas raportit në fjalë firma serbe Orao ka nisur bashkëpunimin me Irakun, qysh në vitin 1997, cfarë ka qenë prej fillimit shkelje e sanksioneve të Kombeve të Bashkuara.
Organizatori kryesor i trafikut të armëve dhe teknologjisë me Bagdatin ka qenë firma e Beogradit Jugoimport.
XS
SM
MD
LG