Ndërlidhjet

VIENË


Agjencia ndërkombëtare për energjinë bërthamore tërhoqi vërejtjen me një rezolutë se do t,i raportojë Këshillit të Sigurimit se Korea Veriore bën shkelje të obligimeve bërthamore ndërkombëtare, nëse nuk braktisë programin e armatimit dhe nuk ripranonë inspektorët që i dëboi para një muaji.
“Bordi i jep Koresë Veriore edhe një shansë që t,u përmbahet obligimeve dhe shfaqë dëshirën që çështja të zgjidhet me mjete diplomatike, por njëherit e bën të qartë se po të mos bashkëpunojë plotësisht me Agjencinë, çështja do t,i referohet Këshillit të Sigurimit, ka thënë drejtori i përgjithëshëm”, Mohamed ElBaradei.
XS
SM
MD
LG