Ndërlidhjet

ATHINË


Presidenti i Komisionit Evropian, Romano Prodi dhe kryeministri i Greqisë, Costas Simitis, kryesues aktual i radhës i Bashkimit Evropian, thanë se bloku i 15 vendeve është i vendosur që të kërkojë zgjidhje paqësore të krizës irakiane dhe se lufta nuk është e pashmangëshme.
“Pa prova, do të ishte shumë e vështirë të filloshë luftë”, u ka deklaruarr mediave franceze shef i politikës së Jashtëme të Bashimit Evripoain, Javier Solana.
Turqia ndërkaq, nisi në Bagdad ministrin e sajë të shtetit me një mesazh që i bën apel Irakut tu përmbahet Rezolutave të Këshillit të Sigurimit që të shmangë luftën e mundëshme, të udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara.
XS
SM
MD
LG