Ndërlidhjet

ATHINË


Bashkimi Evropian ka siguruar vendet ballkanike se një ditë do të jenë në gjendje që t,i bashkohen BE-së, por duhet “punë e madhe”, sepse vala e tashme e zgjerimit nuk do të jetë e fundit.
Kryetari i Komisionit Evropian, Romano Prodi i ka bërë këto komente në Athinë pas takimit me kryeministrin grek, Costas Simitis.
Prodi ka theksuar se prospektet për anëtarësim eventual në Bashkësinë Evropiane tashmë kanë ndihmuar vendet Ballkanike të fillojnë të reformojnë ekonomit e tyre dhe t,u afrohen më shumë normave politike Evropiane.
XS
SM
MD
LG