Ndërlidhjet

SARAJEVË


Me një ceremoni të mbajtur në Srajevë, ku ishin edhe Javier Solana dhe Georges Papandreu, u shënua marrja e misionit policor në Bosnjë-Hercegovinë nga Bashkimi Evropian.
Shefi i politikës së Jashtëme të BE-së, tha se misioni i ri është “shenjë e zotimeve të Bashkësisë ndaj vendit ballkanik për ta ndihmuar integrimin e tij në Evropë”.
Shefi i dilomacisë greke, kryesues i radhës së Bashkimit Evropian, Georges Papandreu tha se “angazhimi në këte pjesë të Evropës është një nga prioritetet kyçe të jashtëme të Unionit dhe vendit të tij”si kryesues.
Georges Papandreu pas dite vënë nga Sarajeva shkonë për vizitë në Kosovë.
XS
SM
MD
LG