Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Kryeinspketori i Kombeve të Bashkuara për armatimin, Hans Blix ka deklaruar se Iraku duhet të paraqesë informata të reja për çfarëdo armësh për zhdukje në masë.
Blix tha se Iraku ka qenë “shumë kooperativë” me inspektorët, por duhet të bëjë “shumë më tepër” për të shmangur situatën më të keqe.
“Mendosj se askush nuk mundë të flasë lidhur me shansa të fundit në këte botë, por mendojë se irakianët kane akoma kohë për të ndihmuar veten që të dalin nga kjo situatë shumë e rrezikëshme”,
ka thënë Blix.
Blix sot ishte në Bruksel para se të udhëtojë në Paris dhe në Londër për të informuar liderët evropianë për inspektimin në Irak.
XS
SM
MD
LG