Ndërlidhjet

BEOGRAD


Kryeministri i Serebisë, Zoran Xhinxhiq ka deklaruar se tash është “çasti i duhur”për të ngritur çështjen e statusit final të Kosovës, duke vlerësuar se në ate rajon “po lindë një shet i ri”dhe ka përsëritur edhe një herë se “koha punonë kundër Serbisë”
“Në Kosovë po lindë një shtet i ri dhe po ndodhin procese që e shëndrojnë Kosovën de fakto në shtet që, në një çast, do të njihet edhe de jure”, ka thënë kryeministri Xinxhiq në konferencë për shtypin në qeverinë e Serbisë.
Ai ka theksuar më tej se “ do të ishte shumë më vështirë të kontestohej ky proces pas dy vitesh se sa sotë”
“Për këto arësye kërkojë që sotë të fillojë të diskutohet për statusin final të Kosovës” ka thënë kyeministri Xhinxhiq, duke shtur se Serbia për këte ka “Strategjinë e saj”.
XS
SM
MD
LG