Ndërlidhjet

NISH


Këshilltari i presidentit jugosllav, Sllobodan Samarxhiq vlerëson se deklarata e kryeministrit serb se është “koha e duhur” për të diskutuar statusin final të Kosovës është diçka “që e dëshiron pala shqiptare”, bile edhe UNMIK-u, “për t,a hequr nga shpina problemin e Kosovës”, siç ka thënë.
“Kur të shohim serbët të jenë kthyer, pushtetin e tyre lokal dhe mundësinë e ndërlidhjes misdis vedi si edhe kushtet elementare të sigurisë, atëherë shteti mundë të hapë çështjen e statusit”, ka thënë Samarxhiq në Nish.
Kryeminsitri Xhinxhiq tha dje se tash është “koha e duhur” të ngritet çështja e statusit të Kosovës, duke vlerësuar se në ate rajon “po lindë shtet i pavarur”.
XS
SM
MD
LG