Ndërlidhjet

PEKIN


Zëvendës ministri i Jashtëm rus, Aleksandr Losyukov, në rrugë nga Pekini për në Fenian ka deklaruar se kriza lidhur me vazhdimin e programeve bërthamore veri-koreane është në radhë të parë çështje midis Koresë Verore dhe Shteteve të Bashkuara që cilën duhet ta zgjidhin me bisedime bilaterale, kurse vendet tjera mundë të lehtësojnë dialogun.
“Besojë se situata duhet të zgjidhet në nivelin midis Koresë Veriore dhe Shteteve të Bashkuara. Por nga ana tjetër, shumë vende tjera kanë interes shumë serioz për zgjidhjen e kësajë situate”, ka thënë Losyukov.
Zyrtari rus bisedoi në Pekin çështjen veri-koreane me zyrtarët e Kinës, dy vende këto që kanë marrëdhënje të ngushta me Korenë Veriore.
XS
SM
MD
LG