Ndërlidhjet

SHKUP


Presidenti Boris Trajkovski mbrëmë ka kërkuar zyrtarisht nga Bashkimi Evropian që të marrë mbi vete Misionin paqëruajtës të udhëhequr nga NATO në Maqedoni, me një letër drejtuar Javeir Solana, përfaqësuesi i lartë për politikën e jashtëme dhe sigurinë e BE-së.
Kërkesa ka qenë miratuar nga qeveria pro-Perëndimore e Maqedonisë nga fillimi i javës.
Nëse bisedimet për marrjen e misionit shkojnë shepjtë, trupat e para të Bashkimit Evropian mundë të arrijnë në Maqedoni deri nga Marsi që të zëvendësojnë misionin aktual të NATO-s me 450 ushtarë, thonë zyrtarët e Shkupit.
XS
SM
MD
LG