Ndërlidhjet

GJENEVË


Konferenca vjetore e Kombeve të Bashkuara për çarmatimin u hapë në Gjenevë me një deklaratë të sekretarit të përgjithëshëm Kofi Annan që i bënë thirrje Koresë Veriore që të rishqyrtojë vendimin e sajë për tërheqie nga Marrëveshja për mosliferim.
Në deklaratën e Annanit thuhet se zgjidhja e vetëme e vyshme për krizën Veri –koreane është ajo “me mjete paqësore, dilaog dhe në frymën e interesit të përbashkët”.
Annan ka thënë se konferenca, me përfaqësues nga 66 vende, duhet të ndërtojë kapacitetet për të adresuar sprovat që lindin.
XS
SM
MD
LG