Ndërlidhjet

BEOGRAD


I dërguari i Shteteve të Bashkuara për krimet e luftës, ambasadori Pierre-Richard Prosper filloi bisedimet në Beograd që të bindë zyrtarët serbë që të arrestijnë dhe dorëzojnë të akuzuarait kyç për krime lufte në Tribunalin e Kombeve të Bashkuara në Hagë.
Ambasadori Prosper pritet të thotë se Serbia rrezikonë mbështetjen finansiare dhe llojet tjera të mbështetjes nga Shtetet e Bashkuara nëse dështonë të arrestojë të akuzuarit e tillë për krime lufte sikurse ish komandanti ushtarak i serbëve të Bosnjës, Ratko Malladiq.
Zyrtari amerikanë do t,ua parqesë po këte mesazh edhe zyrtarëve të serbëve të Bosnjës gjatë javës. Shtetet e Bashkuara duan që ata të arrestojnë liderin politik të serbëve të Bosnjës, Radovan Karaxhiq.
XS
SM
MD
LG