Ndërlidhjet

PARIS


Presidenti Jacques Chirac deklaroi se Franca dhe Gjermania kanë pozicion të njëjtë lidhur me Irakun dhe se duhet bërë “çdo gjë e mundshme” për të shmangur luftën, duke shtuar se “lufta gjithmonë është pranim i dështimit dhe më e keqja nga të gjitha zgjidhjet”.
“Çdo vendim lidhur me Irakun i takon Këshillit të Sigurimit të OKB-së dhe vetëm atij, pasi të ketë dëgjuar raportin e inspektorëve të armëve, në pajtim me rezolutat relevante të miratuara nga Këshilli”, tha Chirac në konferencën e përbashkët për shtyp që mbajti në Paris me kancelarin gjerman, Gerhard Schroeder.
XS
SM
MD
LG