Ndërlidhjet

SARAJEVË


Pierre-Richard Prosper, i dërguar i Shteteve të Bashkuara për çështje të krimeve të luftës, takoi në Sarajevë përfaqësuesin e Lartë në Bosnjë- Hercegovinë, Paddy Ashdown.
Ata thanë se do të ndërmerren disa masa që të sigurohet arrestimi i ish liderit të serbëve të Bosnjës, Radovan Karxhiq, i akuzuar nga Tribunali i Hagës për gjenocid dhe krime lufte ndaj myslimanëve dhe krotëve të Bosnjës.
Prosper nodhet në Sarajevë që të kërkojë nga zyrtarët e Bosnjës të rrisin përpjekjet për arrestimin e Karaxhiqit dhe disa të akuzuarve tjerë për krime lufte që besohet se fshihen në ate vend.
XS
SM
MD
LG