Ndërlidhjet

HAGË


Një raport i parlamentit hollandez, i bërë publik gjatë ditës së sotme, ka dënuar si Kombet e Bashkuara dhe qeverinë hollandeze për gjykime të gabura, cfarë lejuan masakrën e Srebrenicës, gjatë luftës së Bosnjës.
Raporti shkruante se si Kombet e Bashkuara dhe trupat hollandeze kanë nënvlerësuar atë “që ishin në gjendje të bënin serbët e Bosnjës”.
Raporti veconte si përgjegjës dhe gjeneralin francez, Bernard Janvier, ish – komandant i trupave të Kombeve të Bashkuara në ish-Jugosllavi, i cili kishte dështuar në dhënjen e ndihmës nga ajri për zonat e cilësuara si të mbrotjura nga OKB-ja.
XS
SM
MD
LG