Ndërlidhjet

UASHINGTON


Në një letër drejtuar Kongresit të Shteteve të Bashkuara, 41 laureatë amerikanë të Çmimit Nobël nga fusha të ndryshme të shkencës thonë se ata e kundërshtojnë një luftë unilaterale, preventive të Shteteve të Bashkuara kundër Irakut pa një mbështeje të gjërë ndërkombëtare.
Në letër thuhet se operacionet ushtarake kundër Irakut mund të shpienin vërtet në një fitore relativisht të shpejtë në aftat të shkurtër. Por në letër thuhet se lufta karakterizohhet nga befasi, humbje njerzore dhe pasoja të padëshirueshme.
XS
SM
MD
LG