Ndërlidhjet

TIRANË


Qeveria e Shqipërisë thotë se është e gatëshme që t,i bashkohet koalicionit të prirë nga Shtetet e Bashkuara kundër Irakut me mbështetje “totale dhe të pakusht”.
Në letrën e kryeministrit Fatos Nano dërguar presidentit George Bush thuhet se qeveria shqiptare mbështet Shtetet e Bashkuara në luftën kundër terrorizmit me zotim “total dhe të pakushtëzuar” dhe se Shqipëria qëndronë e gatëshme që ti bashkohet Shteteve të Bashkuara “si mik dhe aleat”.
Ndërkaq, liderët e 8 vendeve evropiane, Britanisë, Republikës Çeke, Danimarkës, Hungarisë, Italisë, Polonisë dhe Spanjës kanë shpallur një deklaratë të përbashkët me të cilën shfaqin solidaritetin me Shtetet e Bashkuara për çështjen irakiane.
XS
SM
MD
LG