Ndërlidhjet

PORT SAID/BAGDAD


Një grupacin i mëdha forcash detare britanike të përbëra nga një aeroplan bartës dhe helikopter bartës, tre destrojer një nëndetëse bërthamore dhe anije përcjellëse hyrën në kanalin e Suezit duke lundruar në drejtim të Gjirit Persik.
Britania ka urdhëruar 35 mijë trupa, apo një të tretën e armatsë së saj që ti bashkohen forcave të Shteteve të Bashkuara në rajonin e Gjirit para një lufte të mundëshme për çarmatosjen e Irakut.
Në Irak, gazetat zyrtare raportojnë se lideri irakian Saddam Hussein është kërcënuar se çdo ushtar i armikut që do të hynte në Bagdad do të vdiste, madje edhe nëse dërgohen një milion.
XS
SM
MD
LG