Ndërlidhjet

MITROVICË


Shefi i UNMIK-ut, Michael Steiner ka thënë se nuk do të lejohet kurrfar ndarje e Kosovës dhe është i “pavlefshëm dhe i jashtëligjshëm” themelimi ditë më parë i bashkësisë së komunave serbe në veri të Kosovës.
Gjatë vizitës në Mitrovicë Seteiner ka thënë se “ai qytet është i pandashëm dhe si i tillë do të mbesë”, kurse qëlimi i UNMIK-ut është integrimi i tij dhe vendosja e lirisë së qarkullimit me çka Mitrovica do të shëndrrohet “në qytet evropian”.
Steiner ka takuar në Mitrovicë kryetarin e Kuvendit, Faruk Sapahia, ka shetitur tregun e qytetit, mahallën e Boshnjakëve dhe lagje të banauara kryesisht me serbë dhe ka shikuar edhe zyrat e Agjencisë për privatizim.
XS
SM
MD
LG