Ndërlidhjet

BEOGRAD


Parlameti federal në Beograd sonte shpalli bashkësinë e re me emërin Serbia dhe Mali i Zi dhe shuarjen e Jugosllavisë, duke miratuar Kartën kushtetuese .
Sipas marrëveshjes që u ndërmjetësua nga Bashkimi Evropian, dy shtetet që e bëjnë bashkësinë e re me lidhje të dobëta , kanë të drejtë që pas tre vitesh të mbajnë referendume për pavarësi të plotë.
XS
SM
MD
LG