Ndërlidhjet

HAGË


Ish shefi i shërbimit të sigurimit të armatës jugosllave, Aleksandar Vasiljeviq ka dëshmuar në Tribunalin e Hagës për kriume lufte se kishte lidhje të drejtëpërdrejta midis presidentit të dikurshëm të Srebisë, Sllobodan Millosheviq dhe luftëtarëve nacionalistë serbë gjatë luftës së viteve 1991-95.
Ish gjenerali Vasileviq ka thënë para Tribunalit, që gjykon Millosheviqin për krimet e bëra gjatë konflikteve Ballkanike të viteve të 1990, se njësite ushtarake nga Serbia luftonin në Kroaci në vitin 1991.
XS
SM
MD
LG