Ndërlidhjet

VIENË


Agjencia e Kombeve të Bashkuara për mbikëqyrjen bërthamore e shpalli Korenë Veriore si shkelës të marrëveshjes për mosliferim bërthamor dhe çështjen ia ka referuar Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.
Veprimi do të thotë se Këshilli i Sigurimit mundë të marrë në konsideratë sanksionet ekonomike kundër Kores Veriore.
Uashingtoni përshëndeti vendimin e Agjencisë me seli në Vienë, kurse Rusia dhe Kina kanë abstenuar gjatë votimit.
Zyrtarët e Kores Veriore ka thënë se sanksionet e Kombeve të Bashkuara do të konsiderohershin si shpallje lufte.
XS
SM
MD
LG