Ndërlidhjet

PRISHTINË


Kuvendi i Kosovës në mbledhjen e sotme ka miratuar me aklamacion deklarimin e përbashkët të grupeve parlamentare të LDK-së, PDK-së, AAK-së dhe bashkësive tjetra jo-serbe me të cilën përkrahet iniciativa e 42 deputetëve që Parlamenti të shpallë Kosovën të pavarur dhe sovrane.
Deputetët nuk kanë votuar për ate deklarim të përbashkët të quajtur "Deklarata e Pavarësisë", por vetëm është lexuar.
Në këte mënyrë, projekt-deklara për pavarësinë ka hyrë në procedurë të rregullt të Kuvendit që të shqyrtohet në ndonjërën nga mbledhjet e ardhëshme.
XS
SM
MD
LG