Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Diplomatë të Shteteve të Bashkuara dhe Rusisë në Kombet e Bashkuara thanë se ekspertët për raketa kanë gjetur se Iraku ka zhvilluar një sistem raketor me rreze veprimi që tejkalon maksimumin e lejuar nga Kombet e Bashkuara prej 150 kilometrash.
Ambasadori amerikan në Kombet e Bashkuara, John Negroponte tha se kryeinspektori i Kombeve të Bashkuara për armatimin, Hans Blix tash duhet të rekomandojë se si të veprohet me këte shkelje në fushën e raketave.
Blix duhet të paraqesë nesër në Këshillin e Sigurimit raportin për inspektimet për armë të ndaluara në Irak.
XS
SM
MD
LG