Ndërlidhjet

BRUKSEL


Ambasadorët e NATO-s edhe sot nuk arritën të gjejnë shtegdalje nga qorrsokaku një javësh lidhur me asistencën ushtarake për Turqinë në rast lufte kundër Iraku, që e kishte kërkuar më herët Ankaraja, por që ishte blokuar me veton e Francës, Gjermanisë dhe Belgjikës.
Aleatë në NATO kanë rrefuzuar një propozim të Belgjikës, sipas të cilit çfarëdo vendimi eventual i NATO-s për dërgimin e mbështetjes ushtarake për Turqinë të ndërlidheshte me një rezolutë të dytë të Këshillit të Sigurimit.
"Tjerët e nuk u pajtuan, por ne nuk do të dorëzohemi", ka deklaruar ministri i jashtëm belg.
XS
SM
MD
LG