Ndërlidhjet

DIARBEKIR/TURQI


Një presonel ushtarak nga Shtetet e Bashkuara prej 500 vetësh arriti në Turqi ku do të fillojnë renovimin e bazave ajrore turke për shfrytëzim në luftën e mundëshme me Irakun.
Pralamenti kishte votuar nga fillimi i muajit që të lejojë Shtetet e Bashkuara të përgatisin bazat ajrore dhe detare turke, por Ankaraja akoma nuk ka dhënë lejen për përdorimin e tyre në luftë.
Parlamenti i Turqisë pritet të mblidhet të martën për të marrë në konsideratë pranimin e trupave luftarake amerikane për një operacin ndaj Irakut.
Ndërkohë, zëvendës-kryeministri irakien, Tareq Aziz në rrugëtim e sipër, ka takuar në Stamboll zëvendës- kryeministrin e Turqisë, Mehmet Ali Sahin.
XS
SM
MD
LG