Ndërlidhjet

BERLIN


Qeveria gjermane aktualisht nuk sheh nevojën që Këshilli i Sigurimit i OKB-se të miratojë rezolutë të re për Irakun.
Kancelari federal Gerhard Shrëder, në dy intervista televizive, ka thënë se fuqimisht beson në mundësinë e carmatimit të Irakut në rrugë paqesore dhe se vlerëson që odetyrimi i tij është mënjanimi i luftës.
Qeveria në Berlin ndërkohë ka bërë të ditur se pavarësisht faktit se është pajtuar me rezolutën e BE-së për Irakun, mbetet në pozicionin e kundërshtimit të luftës.
XS
SM
MD
LG