Ndërlidhjet

ANKARA


Turqia thotë se kërkon garancione me shkrim për ndihmën finasiare amerikane para se të merrte vendim lidhur me kërkesën e Uashingtonit për vendosjen e trupave të këmbësorisë amerikane në Turqi për sulm të mundshëm kundër Irakut.
Parlamenti ka shtyrë votimin për kërkesën amerikane, kuse qeveria thotë se dëshiron marrëveshje për pakon e ndihmës për tejkalimin e efekteve të një lufte të mundëshme në Irak ndaj ekonomisë turke.
Shtetet e Bashkuara thuhet se kanë bërë ofertën finale prej 6 miliardë dollarësh ndihmë dhe 20 miliardë kredi, por Ankaraja kërkon 30 miliardë.
XS
SM
MD
LG