Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Në të njejtën kohë Franca dhe Gjermania, të mbështetura nga Rusia dhe Kina i kanë paraqitur mbrëmë Këshillit të Sigurimit një kundër memorandum duke thënë se rrethanat në Irak nuk justifikojnë luftën dhe se inspektimet e armatimit duhet të vazhdojnë, sepse ato kanë dhënë rezultate.
Franca, Rusia dhe Kina kanë të drejtën e vetos në Këshillin e Sigurimit.
Që të miratohet një rezolutë e re duhet të votojnë 9 anëtarë të Këshillit të Sigurimit, me kusht që askush nga anëtarët e përhershëm të mos vërë veton.
XS
SM
MD
LG