Ndërlidhjet

FRANKFURT


Kryeministri i Serbisë, Zoran Xhinxhiq thotë se "ajo që për George Bushin (presidentin e SHBA-ve) është Iraku, për mua është Kosova- një problem i rëndë nacional dhe problem i sigurisë, të cilin patjetër duhet ta zgjidhim".
Në një interevistë për gazetën në gjuhën serbe "Vesti" të Frankfurtit, Xhinxhiq ka ofruar si zgjidhje "federalizimin e Kosovës në dy bashkësi etnike, serbe dhe shqiptare me të drejta të barabarta".
Ai ka thënë më tej se "Serbia do të pranonte Kosovën e tillë me status që është më shumë se autonomia e më pak se njësia federale, siç janë Serbia dhe Mali i Zi".
XS
SM
MD
LG