Ndërlidhjet

MITROVICË/LYPJAN


Disa mijra qytetarë protestuan në Mitrovicë dhe Lypjan kundër akuzave që ka ngritur Tribunali i Hagës për krime lufte ndaj 4 pjestarëve të ish UÇK-së dhe u kërkua që ata të lirohen, kurse bashkësisë ndërkombëtare i është bërë thirrje që të njohë pavarësinë e Kosovës.
"Nuk jemi kundër drejtësisë, por jemi kundër barazimit të çlirimtarëve me kriminelët", ka thënë para qytetarëve në Lypjan, kryetari i këshillit pët organiznin e protestave, Sadik Halitjaha.
Ai ka thënë se qëllimi i "protestave gjithëpopullore" është përparimi i proceseve demokratike, mbrojtja e lirive dhe të drejtave, para së gjithash mbrojtja e vlerave të luftës në Kosovë dhe dinjitetit të luftëtarëve.
XS
SM
MD
LG