Ndërlidhjet

BAGDAD


Iraku thotë se ka filluar të asgjësojë raketat e para al-Samoud 2 në pranin e zyrtarëve irakianë dhe të Kombeve të Bashkuara, në pajtim me urdhërin e inspektorëve të OKB-së për armatimin, por vetë inspektorët deri tash nuk e konfirkuan këte njoftim.
Kryeinspektori Hans Blix javën e kaluar urdhëroi që shkatërri i raketave të fillonte sot pasi ata kishin zbuluar se rrezja e tyre e veprimit tejkalon limitin prej 150 kilometrash të lejuar për Irakun nga Kombet e Bashkuara.
XS
SM
MD
LG