Ndërlidhjet

SOFJE


Presidenti rus, Vlladimir Putin gjatë vizitës në Sofje ka bërë thirrje për zgjidhje të konfliktit irakian me mjete politike, por ka pranuar se ka dallime midis Rusisë dhe Bullgarisë lidhur me ate çështje, duke thënë se "çdo vend është i lirë të definojë politikën e vetë të jashtëme".
Rusia favorizon t'u jepet inspektorëve të Kombeve të Bashkuara në Irak më shumë kohë dhe është kërcënuar të përdorë veton në Këshillin e Sigurimit për ruajtjen e "stabilitetit ndërkombëtar", pa përmendur në mënyrë specifike Irakun.
XS
SM
MD
LG